Gespecialiseerde voetverzorging

GESPECIALISEERDE VOETVERZORGING

 

Bij Qiriki werken we met een team van gespecialiseerde voetverzorgsters.


We werden goed opgeleid en blijven ons bijscholen in de nieuwste technieken. Dit alles om pijnlijke voetkwalen zoals likdoorns, overmatig eelt, eksterogen en schimmelnagels te kunnen behandelen. Een gespecialiseerd voetverzorgster zal naast een professionele voetbehandeling ook advies rond hygiëne en thuisverzorging geven. We werken nauw samen met een podologisch centrum en wij weten waarom en wanneer we onze cliënten steunzolen moeten adviseren.


Wij zien graag mensen komen voor een gewone basisverzorging, maar zijn gespecialiseerd in het behandelen van de risicovoeten zoals bij diabetici en oncologische patiënten. We laten onze cliënten niet graag te lang lopen met een infectie of een wonde.


We nodigen deze cliënten binnen de week na hun behandeling uit voor een eventueel nazicht of nazorg.
Als professionals houden we zelf graag deze nazorg in het oog en controleren mee het herstel. Indien nodig houden we contact met de huisarts en de thuisverpleging.
Voor sporters met vaak terugkomende blauwe teennagels geven we een aangepaste nagelverzorging met advies en preventietips.
Onze jeugdige sporters en pubers komen ook graag voor een voetbehandeling. We behandelen eventuele pathologieen en leren hen aan hoe ze hun nagels correct moeten knippen en hun voethygiëne bewaken.

 

Verloop van je gespecialiseerde voetbehandeling:


-Opmaken cliëntendossier met je gegevens en eventuele contactpersonen
-Grondig voetonderzoek en het in kaart brengen van de pathologieën versus je klachten
-Schoenonderzoek
-Voethygiëne: informatie en tips
-Professionele nagel– en huidbehandeling met instrumenten en freestoestel met nattechniek
-Nazorg met nageltinctuur, nagelolie, verbanden, nagelfragmenten, orthesen, …
-Ontspannende voetmassage
-Vervolgafspraak en eventuele notities voor een collega zorgverstrekkers