Massages

HOLISTISCHE MASSAGE

Tania:


Holistisch massagetherapeute, Reiki therapeute en voetreflexologe, docente lichaamsmassage voor diverse centra

 

Gedurende mijn loopbaan in onze sector ben ik me in diverse massage technieken blijven bijscholen. Van de Zweedse ontspanningsmassage tot de Chinese Tuina. Ik kreeg een inleiding in Buqi therapie, welke ik aansluitend op mijn jarenlange Tai Chi opleidingen in Antwerpen deed. Deze aanpak in het lichaamswerk is me blijven boeien.
Ik ben me constant blijven verdiepen in de Chinese voedings-en elementenleer. Dit alles vormt een perfecte basis voor mijn holistische visie. Elke persoon op de tafel heeft andere noden en door mijn ervaring, kan ik hier zoveel mogelijk naar luisteren. Ik zie lichaam en geest steeds als één mooi geheel en tijdens mijn massages staat verbinding maken
tussen lijf en hoofd centraal.


Mijn klanten zijn personen die vaak emotioneel en fysiek moe zijn of mensen die de weg even kwijt zijn en zich niet meer in balans voelen. Ik masseer ook pijnpatiënten, oncologische patiënten, mensen met beperkingen enz….

Als docente ben ik gegroeid en is het mijn missie om mijn leerlingen wat te laten “loskomen” van de gekende massage vormen. Een leerling masseur gaat op zoek naar wat hem/ haar ligt. Er is tevens zoveel aanbod als je masseur wil worden.
Het is mijn missie om een leerling masseur te leren voelen naar het lichaam, te leren “luisteren” met de handen en zo een gepersonaliseerde en unieke massage te geven aan de persoon op hun tafel.

Dit is wat ik ook doe!
Al ruim 30 jaar en nog steeds geef ik elke massage met een enorme passie en liefde.

Wie eens met zijn of haar partner een privé massage workshop wil organiseren, kan hiervoor ook bij mij terecht.
Tijdens 1 tot 2 dagen (van telkens 4u) leer ik jullie elkaar masseren. Dit gebeurt in onze praktijk, in intieme sfeer en met mijn persoonlijke begeleiding. Indien interesse kan je mij steeds contacteren.

 

TRIGGER POINT MASSAGES

Joyce :


Ontspanningsmasseur, triggerpoint specialiste, deep tissue masseur, sport massages, mobilisaties

 

Na mijn opleiding als ontspanningsmasseur deed ik heel wat massages en ervaringen op. Deze ervaring leerde me dat klanten vaak terugkomende spierklachten hadden. Dit boeide me enorm! Ik verdiepte me steeds verder in mijn anatomie boeken en zocht naar de oorzaken van bepaalde klachten.
Mijn doel is om de klant snel te kunnen helpen, nek en rug los te maken en de spieren goed los te masseren.
Met de triggerpoints- en gun massage kan ik nog doelgerichter masseren. Ik houd ervan om mij stevig in het zweet te werken op vastzittende spierknopen. Ook het lichaam tijdens de massage te mobiliseren, vind ik erg fijn en geeft steeds een goed resultaat.
Na die diepe technieken geef ik steeds een goede massage zodat de afvalstoffen sneller uit het lichaam kunnen en we
spierverzuring kunnen tegengaan. Elke klant geef ik nog extra ergonomisch advies en eventueel enkele stretch oefeningen.
Ergonomie staat op nummer 1 bij mij want daar situeren zich meestal de klachten van mijn klanten.


Mijn klanten zijn meestal diegene die fout aan hun bureel achter de laptop zitten, personen met een slechte ergonomie, mensen met een beperking, sporters en klanten die vooral los gemasseerd willen worden.

Bij Qiriki kan ik snel ingaan op een vraag en zie ik vaak dat mijn klanten na een drieweekse trigger reset kuur zich veel soepeler voelen. Ik werk enkel overdag en op zaterdag voormiddag.

 

Enkele belangrijke weetjes voor je naar een massage afspraak komt.


 • Je komt gedoucht naar je afspraak. Dit is belangrijk voor de hygiëne van de praktijk en een warme douche zal je meteen ontspannen
 • Bij de eerste kennismaking nemen wij voldoende tijd om een intake gesprek te voeren, in enkele gevallen heb je thuis via e-mail reeds een intake formulier ingevuld en wordt dit overlopen.
 • Als professionele en opgeleide masseurs zijn wij het verplicht om jouw klachten en je algemene gezondheidstoestand te kennen.
  We zijn niet verantwoordelijk voor medische problemen. Het is voor je eigen bestwil dat je zo eerlijk mogelijk bent over
  je fysieke en mentale toestand.
 • Voor oncologische– en revalidatie patiënten vragen wij een schriftelijke toestemming van je behandelend arts
 • Op de massagetafel wordt je goed geïnstalleerd en lig je met je slip aan en steeds onder een handdoek!
 •  Tijdens de warme zomermaanden wordt dit een dun laken, je ligt nooit naakt op de massagetafel
 • We hechten veel belang aan ergonomie. Het comfort op de massagetafel maakt de massage beter, ook voor koude handen en voeten dragen wij zorgen
 • De massage gebeurt met warme biologische massage- en essentiële olie. Indien je allergieën hebt, meld je dit best tijdens het intake gesprek. Wij zullen onze massage producten aanpassen
 • Elke massage is anders, een holistisch masseur volgt haar handen en het ritme van je lichaam en ademhaling.
 • Bij de triggerpointmassages wordt er aandacht gegeven aan de vastzittende spieren en bij een voetreflexmassage zoeken we
  naar de reflexpunten op je voeten om via deze weg weer een gezonde balans te brengen.
 • Na de massage ben je even alleen in de ruimte en kan je op je eigen ritme jezelf opfrissen en aankleden.
  Er is water of thee ter je beschikking. Er is geen mogelijkheid om te douchen na de massage.
 • Wanneer je klaar bent, bespreken we kort je ervaring. De massage therapeuten vertellen wat ze gevoeld hebben en geven je voldoende tips.
 • Na een massage kunnen er soms klachten ontstaan zoals: hoofdpijn, vermoeidheid, emotioneel zijn, buiklast….
 • Nieuwe klanten ontvangen na de eerste massage een smsje of een e-mail. Dit omdat we willen informeren naar je ervaring. Een goede massage therapeute vindt deze opvolging zeer belangrijk. Zeker ook wanneer je een kuur volgt. We volgen jouw resultaten en ervaringen goed op en we zijn steeds bereikbaar voor eventuele vragen.


Wat doen wij niet?
Naakt masseren, erotische massages, tantramassage, masseren zonder handdoeken. Wij raken jou aan en dit is niet wederzijds