Psoas Release

Psoas Releasen


DePsoas , “De spier van de Ziel”.


De Psoas spierbundel is een heel belangrijke spiergroep voor onze bewegingen en stabiliteit rond de heup en wervelkolom. Ik werk op deIliopsoas welke eveneens een reeks belangrijke organen beschermt.
De Psoas staat vooral bekend als ons traumacentrum en is een kernspier welke fysieke en emotionele spanningen zal opslaan. Door de diepe ligging van de Psoas is het vaak een vergeten zone. Toch is het net deze spier die bij elke vorm van spanning en stress opspant. Wanneer je langdurig onder stress staat of een trauma hebt opgelopen, zal de Psoas zich niet meer kunnen ontspannen en blijven klachten lang aanslepen.
Uit ervaringen is gebleken dat wanneer we de Psoas kunnen behandelen er een grote verlichting komt bij emotionele en fysieke klachten.


Kenmerken van een chronisch gespannen Psoas zone:
- Fysieke en emotionele klachten
- Moeite met een goede buikademhaling of hyperventilatie
- Verminderde flexibiliteit in je onderrug, billen- en bekkenzone, rugpijnen, verschil in beenlengte
- Burn-out en diverse aanslepende pijn problematieken


Voor de Psoas behandeling is het belangrijk om je er bewust van te zijn dat je lichaam en ziel 1 groot geheel vormen. Tijdens deze massage werk ik op elke laag van je fysieke, emotionele en spirituele laag.
De Psoas ligt diep in het lichaam en het vraagt veel aandacht om deze spier met overgave en liefde aan te raken.


Net daarom zijn er 2 fasen in deze Release belangrijk.


Psoas Release 1 is een grote ontdekking voor de gever en ontvanger. Voor je eerste Psoas Release wordt er meer tijd vrijgemaakt om je klachten te bespreken. We doen dit aan de hand van een intake formulier dat je op voorhand hebt moeten invullen. Bij deze massage lig je naakt onder voldoende handdoeken en dekens, er zijn wegwerp strings aanwezig. Na de behandeling krijg je nog advies en tips mee en een persoonlijk flesje Bio Rozenolie. De eerst volgende dagen kunnen we indien gewenst contact houden.


PsoasRelease 2
Dit is de opvolger van je eerste kennismaking.
Het is net dezelfde behandeling, alleen kennen we elkaar al een beetje beter. Zo kan er nog specifieker gewerkt worden op de klachten en ervaringen van de eerste Psoas Relaese.
Toch forceren we nooit iets bij deze massage. De Psoas massages worden met heel veel aandacht en liefde gegeven omdat we ervaren hebben dat er trauma’s worden opgehaald.


Tegenindicaties voor een Psoas Release


- Zwangerschap
- Kanker (overleggen met oncoloog)
- Recent heftig trauma (zowel fysiek als psychologisch)
- Recente operatie, vooral in de buikzone, rug en heupen
- Ziekte van Crohn
- Gebruik van zware anti depressiva
- Symptomen van griep en koorts


Deze behandeling is enkel te reserveren bij
https://www.dich.be
https://www.pureswellness.com


Via de online agenda kan je een behandeling boeken


Voor alle vragen kan je rechtstreeks mailen naar Qiriki
qiriki.hasselt@gmail.comVoor elke Psoas Release ontvang je via email een intake formulier die je kan invullen en terugmailen.

Zonder een voorgaand intake formulier of telefonisch contact doe ik geen Psoas behandeling.
Het is erg belangrijk om een beetje van je voorgeschiedenis en je intenties te kennen.
Zo is er op het moment van jouw behandeling voldoende tijd om je lichaam te laten spreken en jezelf over te geven aan deze release.